Новини

У Куликові відбувся фестиваль хліба та ковбаси

У селищі Куликові, що на Жовківщині, вже другий рік поспіль відбувається фестиваль хліба та ковбаси. Містечко здавна славиться виробництвом смачного «м’ясива». Рецепту куликівської ковбаси — понад сто років. Кожна господиня має власну «родзинку» приготування м’ясного смаколика, але рецепти тримають у суворій таємниці.

На фестивалі все було у м’ясному стилі. Прилавки виробників, які взяли участь у фестивалі, вгиналися від шинок та ковбас. Навіть декор на святі був ковбасний. Вражали незвичні м’ясні композиції закусок із ковбаси, інформує Відродження.

Однак не ковбасою єдиною. Представляли на фестивалі й хліб на будь-який смак.  «Горіховий», «Солодовий», «Медовий», «З чорносливом» і навіть «Гарбузовий» — все це види куликівського хліба, спеченого в автентичній сільській печі.

Окрім «тематичних» кулінарних смаколиків, місцевим та гостям тут пропонували  й інші, не менш смачні традиційні домашні страви: бограч, шашлик, печену картоплю, голубці та солодкі тістечка. Варто сказати, що куликівські господині й господині інших сіл піснями та віршами припрошували усіх скуштувати, придбати та насолодитися смаком свіжоспечених калачів, короваїв, паляниць, плетенок тощо.

До речі, «фішкою» свята була карта України із різних ковбасних виробів, задекорована у стилі українського села (минулоріч була демонстрація 20-метрової куликівської ковбаси). Ініціатором створення шедевру була куликівчанка, флорист Софія Вовк, а от втілювали задум ініціативні місцеві виробники куликівських ковбас.

Зі сцени радо вітали куликівчан та гостей фестивалю аматори художньої самодіяльності, даруючи односельчанам та гостям святковий настрій.

А щаслива малеча мала нагоду кататися на гірках, стрибати на батутах, підставляти щічки для аквагриму, ласувати попкорном та солодкою ватою. Як розповіла співорганізатор фестивалю хліба та ковбаси, керівник Народного дому у Куликові Ірина Цюпка, свято вдалося, адже у містечку дуже багато поціновувачів продукції народного виробництва.

Новини